Välj kartsajt: restauranger

Haiku Sushi Lounge

3.5 i snittbetyg (109)

Modern sushirestaurang mitt på Drottninggatan. Ambitionen är att ligga i toppen som en av Sveriges bästa sushiställen. Alltid färska råvaror. Öppnade September -09. Erbjuder sushi från rullband, kaitenzushi.

Detta ställe kan även recenseras på Sushikartan.
Adress: Drottninggatan 30C, 41114 Göteborg
Tel: 031-3009260
Recensera denna restaurang...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna restaurang (sid 5):

Sortera efter:RelevansDatum Betyg

  • Betyg: 1´Fin´ interiör och trevlig kassörska, det är det enda bra jag har att säga. Sushin inget att ha, ingen av ´sushikockarna´ kan ha gått någon form av utbildning och sushin (alltså tillredningen av fisken riset) var något av det vidrigaste jag smakat! Sojan de har är INTE den ´vanliga´ kikkoman. De köper vietnamesisk soja och häller i kikkomanflaskan. Den var riktigt sur och smakade nästan vinäger. Dessutom när vi hällde upp soja så kom det ut en ´bananfluga´ ur flaskan! Skulle inte rekommendera någon att gå hit, stäng stället och öppna något annat.

    4 3 2012-09-16 kl. 15:35
  • Betyg: 3Fint inredning, servicen var bra men frågan på ´smakar det bra´ har det kommit 3ggr under de 40min jag var där. Wrapsen var jätte god.

    Känslan var positivt när man kom in, något nytt o häftigt (änltigen känsla) men när man sitter ner o äter så var det inte så speciellt och inte så mycket variation. Man förväntar sig med lite annorlunda bitar. Smaken på sushiriset är ätbart men inte det godaste. Skall man vara ett annorlunda sushistället så skall man ha annorlunda bitar tycker jag. Ingen kylsystem på bandet dessutom ser jag ingen fisk kyl heller!!!!

    12 4 2009-10-21 kl. 17:17
  • Betyg: 5Jag äter ofta sushi och blev mycket imponerad när jag provade restaurangen igår. Varierad sushi och fantastiskt god. Något dyrare än andra ställen men absolut värt det. Hit kommer jag att ta med mig vänner och familj.
    Bandet är lite extra kul.

    //Christine

    17 6 2009-10-06 kl. 10:55
  • Betyg: 5Roligt med snurrbandet och med ett varierat och lite annorlunda utbud på bitarna! En svag femma eftersom det är så dyrt (är det rullbandet som ska finansieras kanske?), när liknande sushi går trots att att få ett stenkast bort på Sushi Yama (som är lite billigare).
    Ändå, mycket gott, trevlig personal och möjlighet att få japansk läsk och japanska kakor till efterrätt gör det här till ett sushiställe att gå till när man vill unna sig lite sushi-lyx.

    9 0 2010-05-23 kl. 12:10
  • Betyg: 5Good concept, nice and fresh enviroment, u can see that they are trying to make sth special and creative , but the food definitily still has lots of to work with. Sth unusual but delicious, anyway happy for that not only boring small massy sushi bar in gbg.

    9 0 2010-05-15 kl. 20:03
  • Betyg: 1Först och främst: ett mycket otrevligt bemötande av tjejen i entren. Vi har med oss en ´ät för två´-kupong och detta verkar göra oss som kunder till andra klassens kunder tydligen. Själva sushin som går på rullbandet ser dock lovande ut, men flera av bitarna visar sig vara varma. Smaken når inte fram om man ser till vilka priser man har, 150 kr för 12 bitar fick vi betala. Laxbitarna och räkorna smakar som vilken 70-kronors sushi som helst i Göteborg. Satsa på fräschare råvaror och tänk på hygienen, en i sällskapet var tvungen att spotta ut en bit då den var alldeles för varm. Återvänder icke!

    13 5 2011-07-06 kl. 17:07
  • Betyg: 4Haiku tog min första svenska kaiten-oskuld, då var det många olika bitar och allt var spännande. De andra gångerna jag har varit där var utbudet betydligt mindre. Samma bitar rullade runt o runt. De halstrade laxen är mums, liksom rullarna med serrano skinka är också god! Misosoppan helt ok. God ingefära. Servicen är varierad. Det som är riktigt plus är atmosfären, här kan man sitta, ta det lugnt o prata med sällskapet. Och det känns betydligt fräschare o finare än de typiska sushihaken i stan. Ett minus är oljudet när de slänger ut tallrikarna på bänken.
    Gott att ´unna´ sig hos Haiku ibland.

    4 0 2013-04-14 kl. 19:28
  • Betyg: 5Jag kan sushi, är sushi expert (expert på att käka upp dem) och jag säger att den där sushirestaurangen är bara bäst. Inte bara gott, mycket roligt att äta från bandet, och supertrevlig personal! Jag åt där 5 ggr och kommer att göra det mer.

    19 8 2009-10-03 kl. 14:55
  • Betyg: 2Standardsushi, det var ganska mycket majonäs vilket gjorde att man började må lite illa efter några bitar. Priset var också dyrt. Men plus för de trevliga personalen! :)

    16 8 2009-10-02 kl. 20:40
  • Betyg: 4Variationsrikt, typ parmaskinka,,
    Kul grej med bandet, men man bör nog vara där på lunch när det är lite åtgång på sushin, så det inte får stå för länge på bandet.
    Dock är sittplatserna vid bandet kass. Nån form av vingliga barstolar och folk som skall tränga sig förbi på den minimala ytan.
    Jag tycker om variationen med lokalen drar ned betyget

    8 0 2010-10-11 kl. 17:36

De som går hit besöker även:

   Mölnlycke Soja S...
Mölnlycke
   Toui´s Thai Kök
Mölndal
   HälsoSushi
277 meter bort
   Ming Restaurant
862 meter bort
   Etna Pizzeria
1772 meter bort
   Manfreds Brasserie
1797 meter bort