Välj kartsajt: restauranger

Gute Lounge

3.0 i snittbetyg (10)

I samma lokaler som Gotland Restaurang och Bar finns Gute Lounge och Grill. Här serveras rustik mat av gotländska råvaror från ett öppet kök i matsalen som är utrustat med stora kolgrillar. Dryckeslistan är omfattande och även här kan man hitta gotländska produkter såsom inhemskt öl. På Gute Lounge har man uppmärksammat hur bönderna på Gotland lägger ner lite extra tid och kärlek på sina produkter, hur de brinner lite extra för vad de arbetar med och hur de ständigt låter kvalitet gå före kvantitet. Stora som små har de alla längtat efter att stolt få visa upp sina råvaror för fastlandet. Hos Gute Lounge har man längtat efter att få tillaga dessa. Drömmen blev verklighet. På Gute Lounge kommer så gott som allt ifrån Gotland. Och det som inte kommer ifrån ön kommer ifrån noggrant utvalda ekologiska producenter på fastlandet. Det är en enorm skillnad på mat tillagad på omsorgsfullt framtagna råvaror och produkter av fabrikskaraktär. Gute Lounge samarbetar med producenter från hela ön; från stora till små och från norr till söder. Det dyker ständigt upp nya gårdar som vill vara med. Och Gute Lounge välkomnar dem med sin öppna famn.

Adress: Brunnsgatan 6, 11138 Stockholm
Tel: 8202236
Recensera denna restaurang...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna restaurang:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 5Detta kan bara bli en femma! Vi var fyra personer som valde grillbrädan och det var ett bra val. Så roligt och gott att äta gotländsk kvalitetsmat. Det var många sorters kött, grönsaker mm som ingick. Vi åt och njöt. Fin service. Ja, hit återvänder jag vid nästa Stockholmsbesök - det är säkert!

    0 0 2013-11-16 kl. 13:01
  • Betyg: 5Gute grill och lounge öppnar igen den 5/8 efter ombyggnad mkt nytt och mkt KUNNIG personal utlovas.

    1 0 2013-08-01 kl. 13:30
  • Betyg: 4Har bara varit där på lunch en gång. Efter att ha läst omdömena nedan undrar jag om jag har varit på samma ställe...

    Restaurangen är snyggt inredd (Gotländs stil) och med lite dov och behaglig belysning.

    Upplevde personalen som mycket trevlig och servicefokuserade. Goda tillbehör som man kunde välja på.

    Ska tillägga att jag nu recenserar Gutegrillen - inte Gute Lounge - om det nu verkligen är någon skillnad. Det är i alla fall samma lokal och adress...
    Lunch - Helgrillad karré av Gotlandsgris. Gott! Pris - i stil med vad man betalar runt Stureplan.

    1 0 2013-07-04 kl. 13:34
  • Betyg: 5Toppengod mat, trevlig personal och mysig miljö. Kommer definitivt gå dit igen. Stort plus för fina toaletter :)

    0 0 2012-05-09 kl. 16:45
  • Betyg: 1Oengagerad, okunnig personal, tråkig uppläggning av brunch , känns oproffsigt. Rekommenderas ej.

    0 0 2012-04-11 kl. 11:30
  • Betyg: 3Jättegott och fin lokal men lååångsam service, vet inte om det är köket eller servisen?

    0 0 2012-03-11 kl. 17:39
  • Betyg: 5I och med Krogveckan passade vi på att prova en ny restaurang. Gotländsk delikatesstallrik till förrätt och sedan entrecote o lamm till huvudrätt.
    Bästa matupplevelsen vi nånsin haft och inte bara det en service som gav det där lilla extra, det här som jag tycker är svårt att hitta på restauranger i Stockholm.
    Den gotländska delikatesstallriken var rejält tilltagen, med flera olika sorters bröd.
    Och köttet sen, perfekt tillagat, det var så mört att det smälte i munnen och till detta valde vi olika tillbehör som var fräscha, goda och passande för just de kötträtter vi valt.

    0 0 2012-02-29 kl. 08:37
  • Betyg: 1En stor besvikelse - både à la carte och brunch. Smaklöst på flera sätt: slarvigt severade rätter, genomförda utan ett uns av den kärlek, till fräscha råvaror och smaker som Gute stoltserar med. Vem vill äta en hyfsat dyr meny eller brunch där mycket lite utöver det som blivit över i veckan hamnat? Glöm à par, men ta isbergssallad och lite tomat värdig vilket kebabhak som helst. Glöm inte Kelda vaniljvisp till desserten som enda alternativ. Wow vilka råvaror! Är du halvkass i köket gör du det bättre hemma själv.Ps. Bravojuicen ingår inte brunchen men det gör kranvatten... Pinsamt. Aldrig mer.

    0 0 2012-01-22 kl. 12:19
  • Betyg: 3Min förätt var god !

    Gotlandsgris “Pulled Pork” 10 timmar i rökern
    serveras med ingefärsglaze, rökig äppelmajonäs
    på grillat surdegsbröd.

    Gotländsk pils är alltid god kall, Hittade ingen gute bland personalen, Okej ställe att bli bjuden på men inget ställe jag skulle bjuda någon på. :-)

    0 0 2011-12-13 kl. 14:46
  • Betyg: 2Tråkig attityd och dålig kunskap hos serverings-personalen som överskuggar den goda maten som serveras. Läs hela recensionen på krog-tankar.bloggplatsen.se

    0 0 2011-12-02 kl. 10:11

De som går hit besöker även:

   Gotland och Bar
34 meter bort
   Galway´s Irish P...
147 meter bort
   Sturehof
251 meter bort
   Hell´s Kitchen
226 meter bort
   Bull & Bear Inn
334 meter bort
   Sturecompagniet
224 meter bort