Välj kartsajt: restauranger

Bouchon

3.7 i "vägt snittbetyg" (2)

Bouchon är en liten restaurang i Malmö där det serveras mat och vin med blickar mot Lyon och den traditionella Franska matlagningskonsten. Basen i köket på Bouchon är en armada av rätter så som saucisson en brioche, gäddfärsqueneller med kräftsås, pumpasoppa, kycklingleverpaté, andouillette (korv på grisinälvor), blodkorv, sniglar och grönsaker efter vad säsongen har att erbjuda. Maten är väldigt rak, enkel, rustik och vällagad. Detta utgör ryggraden av menyn som sen kompletteras med rätter från den mer parisianska bistron, såsom steak au poivre, bräserad hare, oeuf mayonnaise, foie gras toast, pilgrimsmusslor à la nage och bräserad oxkind. På Bouchon används både lokala råvaror och importerat från Frankrike. Såklart hamnar vin i fokusen på dryckesmenyn. Erbjuder många olika typer av franska viner, med bl.a. biodynamiska och naturliga viner från mindre producenter. I vinlistan finns viner från de flesta regionerna i Frankrike och många av vinerna går att få per glas. I lilla baren blandas det traditionella cocktails med gott hantverk.

Adress: Andréelundsvägen 5, 21152 Malmö
Tel: 040-306850
Recensera denna restaurang...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av denna restaurang:

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 4Mycket god vegetarisk förrätt (getost och tapenad), muskatpumpa, kikärter och harissa till huvudrätt och dessertost till efterrätt. Riktigt gott bröd. Drack gott vin, champagne och calvados.

    0 0 2020-02-08 kl. 11:19
  • Betyg: 4Av en slump hamnade vi här vilket vi inte ångrar.Bra och vällagad mat gjort med stolthet och känsla med serverings personal som gillar sitt jobb.

    1 0 2016-11-13 kl. 19:53